[./index.html.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
2011
.gztm

Verslag dartavond zaterdag 5 februari.

Het was een frisse zaterdagavond toen alle darters naar de dunne knip kwamen.Het was een belangrijke avond en iedereen kon de spanning voelen.Dit was namelijk de laatste wedstrijd voor de finale. Alleen de 8 darters met de meeste punten komen in de finale.

Al in het eerste potje stond de gehele dartclub met open mond te kijken. Dit was namelijk het potje Jurgen- Frank en Jurgen kwam met een verassende opening. Het niveau was superhoog. Jurgen presteerde het zelfs om 2x achter elkaar boven de 120 te gooien. Dit topniveau is waar de dartclub naar op zoek is. Wij verwachten hier een ware kampioen te creeren in onze dartclub.

Helaas mocht het hoge niveau van Jurgen niet baten want ook Frank stond erg goed te gooien en won dit potje met 3-0.

Toen kwam Wouter tegen Gerben. Dit was ook weer een potje op topniveau. Gerben kwam 1-0 voor en kon de overwinning voelen. Zou hij dan toch eindelijk zijn broer kunnen verslaan?

Helaas, Wouter kwam terug op 1-1 en was uit de gevarenzone. De strijd was er zeker wel. Elke keer als Gerben dichterbij kwam door een goeie worp dan kwam hij met een huppelsprongetje terug van het bord. Wouter liet zich niet van de wijs brengen en won met 3-1.


Toen kwam Willem tegen Sander W. Willem had net nieuwe pijlen gekocht en had hier vertrouwen in. Willem had namelijk die avond al 5x de tripple 20 geraakt, iets wat normaal niet vlug voor komt.

Helaas was de verandering van pijlen misschien toch iets te veel want Willem verloor  dit potje met 3-0. Dit was een gemiste kans voor Willem want het niveau van Sander was bijna net zo slecht als dat van Willem. Een gemiste kans.

Toen kwam de partij Bart tegen Frank. nieuwkomer tegen DE BLOUSE.  Frank had deze avond een nieuwe blouse aan(die hij al vaker gedragen heeft) en Wouter kon hiermee de concentratie van Frank verminderen. Frank stond onder hoge druk omdat hij dit potje moest winnen om bij de top 8 te komen. Bart bood weerstand en presteerde het om toch nog 1 punt te maken. Frank was zo gemotiveerd om erbij te horen dat hier eigenlijk niet tegen te gooien was. Goed gedaan Bart.

Frank won met 3-1


Toen kwam Riekske tegen Daisy. Helaas voor Daisy had Riekske haar topniveau weer gevonden en won met 3-0. Tegen zo’n topniveau is als gezelligheidsdartster niet te gooien. Daisy had de overwinning hard nodig want ze heeft net niet de top 8 gehaald.


Wouter tegen Gerry was ook zo’n spannende pot. Gerry presteerde het om een aantal hoge worpen neer te zetten en wouter voelde de druk toenemen. Hierbij komt natuurlijk de faalangst van Wouter ook bij kijken.  Ook is de druk van alle fans bij Wouter erg hoog. Clubleden zien Wouter toch als een voorbeeld en Wouter wil hen niet teleurstellen.

Toen de pijl van Gerry uit het bord viel en scheidsrechter Daisy heel koelbloedig zei: Ik heb de pijl al geteld dus ik keur hem goed!!! Wouter nam dit heel sportief op maar aarzelde geen moment om dit aan de hele dartclub te vertellen. Hij ging akkoord als iedereen maar wist hoe nobel hij was. De druk om te winnen werd hierdoor nog groter en uiteindelijk won Wouter met 3-2. Goed gegooid Gerry!!!


Toen kwam het potje Frank tegen Sander. Dit potje ging redelijk gelijk op. Allebei de darters gooide gewoon en het duurde hierdoor ook lang voordat dit potje afgelopen was. De fans vonden het niveau niet zoals gewoon. Erg jammer.  Hierdoor was het wel erg spannend en heeft toch iedereen genoten. Sander won uiteindelijk met 4-3.

Frank heeft zijn doel bereikt want hij heeft zo goed gepresteerd dat hij bij de top 8 staat en dus volgende maand de finale mag meespelen. Dit is een prestatie op zich omdat Frank lang niet alle wedstrijden heeft bijgewoond.


Toen kwam de wedstrijd Wouter- Riekske. Riekske als underdog voelde de druk om Wouter van zijn eeuwige troon af te stoten. Riekske gooide verassend goed en ondanks haar blessure!!!  kwam ze met 2-0 voor te staan. Wouter dacht dit nog even in te halen maar Riekske gaf haar overwinning niet meer af en won met 4-3. Toen achteraf duidelijk werd dat Riekske gewonnen had terwijl ze geblessuurd was werd het Wouter allemaal eventjes te veel en stapte over van water naar bier.

Volgens bronnen is Riekske nu continu bezig met oefenen om over een maand kampioen te worden. Dus heren PAS MAAR OP!!

Toen kwam de finale Riekske tegen Sander. Sander had zijn topniveau terug en maakte Riekske in met 5-1. Volgens omstanders kan Sander supergoed gooien maar breekt hij altijd onder de druk van Wouter. Nu Wouter uitgeschakeld was lag de weg open en liet Sander zien dat niemand hem meer tegenhield. Goed gegooid.


Aangezien er zoveel druk en spanning was deze avond besloten de leden om een kaartspelletje ter afsluiting te houden om de druk even te vergeten. Omdat iedereen de druk om te winnen nog in zich had werd dit een high speed kaartspelletje. De muntjes vlogen je om de oren. 1 gemiddeld potje duurde waarschijnlijk minder dan 1 minuut.

De dunne knip sloot zijn deuren om 3.30 in de morgen en alle darters gingen voldaan naar huis.

Voor iedereen die op mij gestemd heeft voor de sportiviteitsprijs. BEDANKT FANS.  
Verslag dart avond  05-02-2011
Nieuws
05.02.2011
Sander Willems nr 1

Wouter wint prijs gooien.

Jurgen een man vooor de toekomst.

  
Opgemaakt

door: Willem van de Burgt
plaats: Heeswijk
datum: 05-02-2011